Dropbox ăsta e un serviciu de stocare fișiere-n „nor” (
cloud); adicătelea pui niște fișiere undeva (în norușor), pentru ca apoi să le accesezi acolo de pe oricâte computere/device-uri. Prinde bine celor care obișnuiesc să-și trimită fișiere de pe un computer pe altul via e-mail sau care umblă cu stick-ul de memorie-n buzunar/poșetă pentru a-și căra tot felu de chestii cu ei (de acasă la job, etc.). Și, desigur, trebuie să nu fii paranoic în ce privește securitatea datelor sau să nu pui fișiere cu info super-sensibile în noruleț.
Conturile pe Dropbox sunt gratuite (exstă și variantă cu plată pentru doritori), și cred că implicit e 2GB de spațiu pe care-l poți folosi pe serverele lor. (Suficient pentru... o mulțime de chestii.)
De ce le fac eu reclamă la băieții ăștia? Pentru că-ncepe să nu-mi mai ajungă spațiul ăla gratuit pe care-l au implicit și cel mai ușor mod de a-l extinde e de a le aduce alți clienți
. (Pentru fiecare nou
referral primește și cel care a făcut referința fo' juma' de GB în plus pe contu-i personal.)
Deci dacă interesează pe careva așa ceva (e foarte convenabil pentru partajat poze cu alții, sau varii fișiere pe mai multe device-uri) și nu are deja cont pe Dropbox, dar ar vrea să aibă, și nici nu o/îl deranjează să joc eu rolul celui care o/îl invită pe Dropbox, ei bine, trimiteți-mi o adresă de e-mail pe mesaj privat și vedeți ce urmează...
ps/ Și Google Drive face același lucru, și parcă chiar au un pic mai mult spațiu implicit, doar că mie unu' nu mi se pare la fel de comod de folosit. Presupun că mai sunt și alte servicii similare pe Net-ul mare, în caz că numele astea nu vi se par de-ncredere...
pps/ Sper să nu mă cenzureze șefa că m-am apucat de publicitate...