http://www.freehandwriting.net/index_ita.html
lidia, eu pe ai mei ii duc o data la saptamana in biblioteca
au o sala imensa numai cu carti pentru copii, plus personal care se ocupa de sala, copii
sunt cu totii foarte gentili, inauntru e o masuta, cartile sunt pe rafturi, pe jos in cutii, copiii pot sa stea acolo toata ziua de doresc
venim acasa de fiecare data cu vreo 15 carti, pe care le aleg ei si acasa le rasfoiesc si-mi cer sa le citesc din una alta
mai toate bibliotecile din Italia sustin proiectul "nati pe leggere"
http://www.natiperleggere.it/
si iaca asa ca am pierdut limba romana, nu-mi place sa le citesc ca ma impiedic eu in termeni arhaici...
o inteleg, ma adresez lor in romana cand suntem in casa si nu citim, nu ne uitam la televizor, dar imi raspund doar in italiana.....
Citat:
era sa citeasca si sa copie cate o pagina atat in it cat si in limba materna aproape zilnic,totul e sa gasesti ceea ce-i place, zic eu,sa nu devina o povara.Astfel va prinde drag de carti.
posibil, imi amintesc doar ca eu pana in clasa a IV-a, cam asa, nu prea citeam cu placere ce-mi era impus la clasa, nu citeam nici acasa mare lucru pana cand am dat peste o carte cu un caine lup si un baietel Andrei, dupa eram doar in biblioteca scolii, imprumutam, citeam, imprumutam, citeam, noaptea, cu lumanarea pe sub plapuma dupa ce maica-mea imi impunea sa sting lumina de sus
dupa mine ii altul carligul, e ceva fascinant ce naste pasiune
eu tot continui sa la citesc, oricum ei sunt foarte interesati eu asteptand ca intr-o zi sa citeasca ei
spontan si
sustinut
felix citeste in continuare doar cuvinte in spatele carora crede ca ar descoperi masini, avioane, pistoale, adica il doare chiar sub codita sa citeasca
dar ceva, ceva observ ca se naste spontan, ne uitam la un film, si chiar la inceputul filmului scria sus si mare "FOX", a exclamat fox si ne-a intrebat ce inseamna
deci se pare ca incepe sa devina "instinct", adica dupa ceva exercitiu impus, voluntar de catre el ii vine spontan sa recunosca cuvantul
ca si mersul