Christa scrie:
Eu citisem undeva, dar nu mai stiu unde, ca se recomanda sa se manance fructele ca atare, nu suc, deoarece digestia incepe deja prin faptul ca se mesteca fructul, deci daca il bei sub forma de suc sari peste una din etape, lucru care mie imi suna f. logic.
Dacă fructul este stors, trebuie să-l bem imediat, căci orice întârziere degajează o degradare considerabilă a vitaminelor. A bea un suc de fructe din comerţ este o prostie, căci chiar dacă este « numai fruct », de mult timp nu mai conţine aproape nici o vitamină.
Fructul, contrar tradiţiilor, nu ar trebui consumat la finalul meselor, căci este un aliment al cărui proces digestiv este scurt (de ordinul unui sfert de oră). Atunci când mâncăm un fruct, el trece în stomac dar nu rămâne acolo, pentru că n-are nimic de făcut. Ajunge astfel repede în intestinul subţire, unde este digerat şi absorbit. Dacă un fruct este mâncat la sfârşitul mesei, el ajunge într-un stomac al cărui pilor este închis din cauza ingerării alimentelor (carne, peşte, grăsimi..), a căror digestie necesită două-trei ore. Fructul va fi astfel prizonier într-un mediu cald şi umed, care îl va face să fermenteze, perturbând procesul digestiv al celorlalte alimente şi pierzând de asemenea vitaminele esenţiale.
Da aceea, în afara faptului că trebuie să renunţăm la obiceiul de a mânca fructe la sfârşitul meselor, este necesar să începem de la micul dejun.