Stiu, e iarna, se apropie Craciunul, cadouri, alte cheltuieli ... TOTUSI ... poate mai raman cativa banuti si pentru site.
Aici am reusit sa adunam bani ca sa cumparam scripturile pentru tickere, si a ramas ca restul de bani sa fie folositi pentru site. Restul de bani inca nu s-au folosit, insa avem nevoie de mai multi.
Ralu' mi-a trimis atunci 65 euro (din care dupa comisionul luat de Paypal au ramas 63,41), iar mie direct mi-au fost trimisi 51 (48,98 fara comision), deci suma neta au fost 112,39 euro. Din astia am platit tickerele 66,95, prin urmare au mai ramas 45,44 euro. Ar fi trebuit sa mai pastrez din aia ceva maruntis pentru mine pentru niste convorbiri telefonice, dar nu ma uitasem in facturi la vremea potrivita, si acum n-am chef de sapaturi, asa ca fie pomana de la mine.
Site-ul pana acum e la Eastitaly, lucru care pe mine dpdv al comunicarii ma seaca la ficati, de aceea ii spusesem Andreinei sa-si caute provider roman. Amu am dat de rohost.ro in urma unei recomandari, si situatia e urmatoarea: o gazduire web costa acolo pe doi ani ori 136,80 euro (pachetul standard) ori 205,35 euro (pachetul activ). Plata in avans pe doi ani duce la o micsorare a pretului total, de aceea as alege aceasta varianta. Pe mine ma tenteaza mai mult pachetul activ, din cauza ca are doua feluri de backup (pachetul standard doar unul, mai bun si ala decat nimic, dar totusi ...), plus ca pachetul activ are acces SSH, ceea ce inseamna un plus dpdv al administrarii, are 5 (standard: 3) baze de date SQL si 5 GB spatiu de stocare (fata de 2 la standard), si trafic lunar dublu (30 fata de 15 GB).
Ralu' zice ca mai are 50 lei (12-13 euro, as zice) de la donatiile pentru ticker, pe care i-a primit putin mai tarziu si i-am spus sa ii pastreze pana va avea mai mult de trimis, ca sa nu se piarda asa mult comision la paypal - acum ar fi momentul

, deci si pana la suma pentru pachetul standard mai lipseste inca destul. Ceva bani marunti se vor pierde inca la transferul banilor de pe contul meu pe contul Andreinei, dar nu pot fi prea multi. Intrebarea e de unde strangem restul?
EDIT: Cica am pierdut jumatate din cititori cu detaliile tehnice (Andreina e printre ei, aia stiu de pe acum

), asa ca cine nu pricepe tehnica, sa citeasca doar cifrele.