attachmentparenting.ro/forum

Forumul romanesc de attachment parenting

Site Logo

Acum este Joi Mar 28, 2024 12:08 pm

Ora este UTC+02:00 UTC+2




Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 68 mesaje ] 
Autor Mesaj
 MesajScris: Joi Feb 14, 2008 1:16 am        Subiectul mesajului: painea cea de toate zilele 
Neconectat

Membru din: Joi Ian 24, 2008 3:50 pm
Mesaje: 424
Localitate: Cluj-Napoca
Azi mi-am cumparat prima data faina de secara integrala de la plafar. Si tarate de grau. Urmeaza sa-mi cumpar aparat de facut paine ( ca doar n-o sa framant eu cand s-a inventata aparatul) si vreau sa fac paine in casa. ma puteti ajuta cu vreun truc, cu ceva informatii, ce faina pot folosi, cum pot combina diversela fainuri sa iasa si bunicica, totusi (sa o manance si sotul) ?

_________________
Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Joi Feb 14, 2008 11:08 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 8:20 pm
Mesaje: 897
Yahoo Messenger: inaioana
Localitate: Ploiesti
Nu e nevoie sa iti iei masina de paine ca sa nu framanti. Poti folosi reteta asta si garantat nu framanti nimic si iti iese o paine excelenta.
Iti spun ca eram in aceeasi situatie si ma tot codeam ce fel de masina sa-mi iau..cand am descoperit ca nu-mi trebuie nici una si pot coace painici cate vreau foarte simplu.


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 10:55 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
colaboratoare

Membru din: Vin Ian 18, 2008 12:59 pm
Mesaje: 784
Localitate: Constanta
Perseverenta in a face paine in casa i-a impresionat pe ai mei care mi-au luat cadou, de sarbatori, o masina care e excelenta. Numai pentru faptul ca nu trebuie sa mai am vreun control asupra produsului finit ma face s-o recomand.

Eu folosesc amestec de fainuri integraleb(secara, ovaz, grau), dar adaug si putina faina alba. Vladimir, de cand ii dau "soldatei"de painica e topit. Ar manca oricand, la orice ora. E singura mancare pe care o accepta nepasata :lach:

Daca iti vei lua masina, cartea tehnica are si niste retete, dupa care ma ghidez. Nu-ti trebuie trucuri fiindca ea se ofera pe sine delicioasa, sa stii. Noi mancam, de un an, numai paine facuta in casa. Si mirosul raspandit...
Chiar ma gandeam cum poate peste ani Vladimir isi va aminti mirosul painii de acasa(fie ea copata si cu aparatul :D ).

Iti recomand amestec de fainuri

Uite ce ziceam aici :P
http://www.parinti.com/modules.php?name ... c8762577fb


Zilele astea vreau sa incerc paine cu ceapa. Iti zic cum a iesit, daca vrei ;)

_________________
Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 11:30 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 8:20 pm
Mesaje: 897
Yahoo Messenger: inaioana
Localitate: Ploiesti
Cris, ce marca de masina de paine ai?


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 11:35 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
colaboratoare

Membru din: Vin Ian 18, 2008 12:59 pm
Mesaje: 784
Localitate: Constanta
Moulinex

_________________
Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 11:41 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
si io folosesc masina de facut paine
a mea e un SEVERIN

si iata-ma din nou reactualizand retete


paine din faina de ovaz
Avena Sativa (Oats)

faina integrala de ovaz contine multe proteine (pana la 17%) si mai putini carbohidrati + fibre (11%). are un indice glicemic foarte scazut (astfel se recomanda persoanelor afectate de diabet). este bogata in potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor, magneziu, grupul de vitamine B(B1, B2, B3), vitaminele PP, D recomandandu-se astfel copiilor, adolescentilor
(un bun raport calciu fosfor in oase este de 2,5:1. ca (,) calciu sa-si implineasca in mod optimal functia in organism are nevoie de magneziu, fosfor, vitaminele A, C, D, E) relevandu-se in acelasi timp un bun stimulant persoanelor in varsta
- poate sa fie usor laxativa

si cum nu aveam pasta acida in casa, inca tot ma imping de la spate sa incvep s-o fac, am folosit un tip de drojdie obtinut din suc de struguri (din magazin!)

trei parti faina de ovaz integrala, o parte faina de grau rafinata, putin ulei de masline, apa cat cuprinde
se lasa la dospit o noapte
se framanta din noi
se pune in tava si se asteapta sa dospesca din nou 2-3 ore, dupa care se baga la coptor

eu am folosit 500g faina de ovaz integrala si vreo 250g faina de grau rafinata
copiilor nu li se recomanda paintea total integrala datorita continutului mar de fibre care poate sa dauneze intestinului, iar in timp se ajunge exact la polul opus: adica in loc de o buna mineralizare a organismului devenim martorii unei demineralizari
un raport optim poate sa fie: 3 parti integral, o parte rafinat

si sa revin cu reteta, uleiul de masline eu il pun intotdeauna dupa ochi, dar in general o lingura este suficient
iar drojdia de care spuneam este un tip de drojdie naturala care se gaseste in comert

atentie: faina de ovaz este o faina care se framanta destul de greu, iar compozitia obtinuta este una "greoaie", deci sa nu va asteptati la cresteri spectaculare ale aluatului


avantaje:
- copiilor poate sa inlocuiasca micile porcarioare gasite in comert cu nota:"pt copii" pline de conservanti, coloranti si o serie de indulcitori
- painea odata facuta hraneste sau poate sa hraneasca intreaga familie
se poate imbina la diferite feluri de mancare pe baza de legume


pofta buna!

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 11:42 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
- 280ml apa
- 1 lingurita sare
- 3 lingurite maltoza de ovaz (se gaseste la mag bio, seamana cu caramelul si la aspect si la gust)
- 2 lingurite ului extravergine de masline
- 120g faina de manitoba (tot la mag bio)
- 120g faina integrala de ovaz
- 30g seminte de sesam
- 10g seminte de cumino (Cuminum cyminum), cred ca-i chimen in romana
- un lingurita de praf de zenzero (ghimber in romana)

Imagine
- 6g drojdie de bere seaca
se imposteaza programul pentru paine integrala, greutate 900g, coacere maxima, iar dupa cca 4 ore se obtine o paine calda parfumata
Imagine

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 11:46 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Mar Ian 22, 2008 5:30 pm
Mesaje: 2386
Site web: http://www.taraluihabarnam.blogspot.com
Yahoo Messenger: verdeorizontal
Localitate: Baia Mare
Cumino nu-i chimen? Si ala din poza-i ghimbir :)

_________________
Imagine
93
la drum


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 11:55 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
am corectat :)
dar ghimber sau ghimbir e totuna :/

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 11:56 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Sefa=Christa
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:16 am
Mesaje: 1439
gazzella scrie:
si iata-ma din nou reactualizand retete

gazzello, te mananc! La ce am deschis subforumul "Retete"? :spadasin:


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 11:58 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
de ce am preferat io masina de facut paine:
pentru a le introduce cerealele, pentru a le introduce bio, pentru a le introduce integrale deoarece rafinate sunt saracite de minerale, vitamine
pentru a le introduce toate cerealalele (cate tipuri de paine gasesti in comert?) pentru a le introduce stiind ca a fost prelucrate de mine, deci firul de par este al meu
pentru a nu le introduce conservanti, pentru a nu le introduce coloranti
pentru a nu le introduce zahar, sare
pentru ca in timp sa le pot intruduce si legumele (ex. o jumate de zucchina rasa la 500gr faina, practic i-am asigurat o masa completa cu toata comoditatea posibila

si inca o reteta, de data asta mai rafinata
e o painica pe care am pregatit-o pentru mic dejun, indulcita cu miere de albine, vanilie, putina coaja de lamaie, unt, oua
buuuna! pufoasa si ieftina chiar daca era totul bio, ii mai lipsea doar nuca pentru a fi cozonac :lol:
Imagine
Imagine

practic pun doar ingredientele, o progamez si dimineata la 7 am o painica deja gata)
pentru un discurs economic
painea bio poate sa coste 3,5 euro la kg in cel mai fericit caz, dar in mod normal se vinde la 6,7,8 euro/kg.
eu faina o cumpar cu 1,05 euro pe kg pana la un max de 4,5 euro/kg din toate gamele, sortimentele posibile

iar in cazul unei autodiversificari pica de minune
practic eu niciodata n-am folosit cerealele instant sau cum le-or zice
ei si-au introdus cerealele doar asa, dandu-le sa moflaie paine
isi masau si gingiile, deci am scapat si de inelele pentru dentitie :lach:

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 12:07 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
admin scrie:
gazzella scrie:
si iata-ma din nou reactualizand retete

gazzello, te mananc! La ce am deschis subforumul "Retete"? :spadasin:


pai cum facem sa le delimitam? @-) @-) @-)
adica mi se pare asa..dai reteta, dar daca-ti vine sa zici de ce cereale integrale si nu rafinate treci pe teorie
sau incepi cu teoria si exemplifici cu reteta...
tre' gandit bine cum organizam....
o solutie ar fi cu trimiteri prin link-uri, am sa modific numai sa le dau sa manance :)

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 12:22 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Sefa=Christa
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:16 am
Mesaje: 1439
E simplu, retetele sunt retete, deci alea le bagi la subforumul retete. In rest poti da linkuri catre ele unde vor muschii tai. :P


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 4:47 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Ian 19, 2008 1:26 pm
Mesaje: 189
Yahoo Messenger: dara_mar
Localitate: Bucuresti
S eu am facut o vreme paine la aparat din fainuri integrale, insa am renuntat pe motiv ca iesea foarte tare. Ce anume pot folosi sa iasa frageda si sa reziste asha macar pana seara?

_________________
Loredana cu Dara-i (30 noiembrie 2005)


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Feb 15, 2008 4:50 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
ce combinatii de faina foloseai, cata apa, cat ulei, de care drojdie?

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 68 mesaje ] 

Ora este UTC+02:00 UTC+2


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România