iulia scrie:
cand sunt aproape de ea si gata sa o prind,ea se arunca plina de veselie intre perne,pe spate...sau se aseaza simplu,in fundic.
eh, no! as zice
ea poate sa transfere actiunea de explorare a mediului intr-un joc in care te implica
nimic rau pana cand intelegi ce vrei
Leo, baietelul prietenei mele fost invatat ca mama il prinde in momentele in care el se lasa sa pice, sa cada
astfel Francesca toata ziulica e in spatele lui sa-l prinda
probleme e ca se arunca chiar si de la inaltimi mari
si eu abia acest fapt il consider periculor
pentru ca pe langa ca trebuie sa-si evalueze distantele, viteza, propriile sale miscari mai trebuie sa le evalueze si pe ale tale pentru a fi in sintonie
pentru ca in gol ma indoiesc ca s-ar arunca, instinctul de supravietuire ii cel care-i conduce, inca, la varsta asta
din ce descrii tu imi aminteste sigur fatuca, pe care n-am secondat-o niciodata astfel si care a invatat sa aprecieze foarte bine distanta, viteza de deplasare a obiectele, a invatat sa-si cunoasca propriile limite
Citat:
E in pericol real sau constientizeaza foarte bine imprejurarile si riscurile la care se supune(ca nu se arunca pe jos,ci in directia buna,unde e moale!!)?La ghicitoarea asta nu am gasit inca rezolvarea,inca ma zbat s-o dezleg,intre zambet si muuulte suspine...
pai eu zic ca deja ti-a dat un raspuns
cade pe moale, nu?
astfel observam si la ai mei comportamente autoprotective
eu am marmura in casa, doar intr-o camera parchet, iar covorul acopera putin din suprafata casei si singuri se puneau pe covor
nu trebuia sa-i protejez eu, se protejau singuri
urmareste si acest link
http://www.attachmentparenting.ro/forum ... .php?t=734
cat are acum mica alpinista?