alp scrie:
Mira, frumos ii povestesti pe adolescentii ai caror profa esti...si-s foarte norocosi sa te aiba...deci pan' la urma nu-i chiar asa o diferenta uriasa intre adolescentii de azi, din era Internetului si felul cum am fost noi la varsta aia...tot la fel tanjesc dupa intelegere, dupa o comunicare sincera cu un adult destupat la cap...si reflecteaza mult..si viseaza mult si spera mult...si citesc

...
Stiu ca sunteti pe aici oameni f cititi

...deci probabil c-ati citit-o deja sau v-a cazut prin mana...f fain explica Osho in "Cartea despre copii" cum e cu sexualitatea la copii/tineri...si cat e de important sa ne scuturam de vechile idei...
E drept că mi-s dragi...și mă trezesc frecvent în poziția de avocat. Dar nu pentru că vreau să înot contra valului, treaba asta e cam epuizantă uneori...efectiv adulții uită cum au fost ei. Culmea, tot aceia care poate au fost mai teribiliști. Da, mi-au zis ai mei, cam repetat „Ce ne-am face fără dvs dirigintă? Măcar știți cât vă iubim?” Și le-am spus că sper măcar pe jumătate cât mi-s dragi ei mie...Asta după nenumărate conflicte, absolut puerile, cu una dintre profesoare, care are, din păcate, probleme de sănătate, și, adăugate la stilul ei de predare, dau naștere unei ecuații greu de rezolvat. Iar eu refuz să-i cert pe ei, deși mi-a spus, și ea tot în mod repetat, că-mi bat joc de ea că nu iau atitudine

Scurt și la obiect, ar trebui să-i fac cu ou și cu oțet de față cu ea că nu stau toți ochi și urechi la oră, că nu leșină de plăcere când văd ecuațiile dansând în fața ochilor, că citesc în pauză înainte de și chiar ora ei (da, pentru asta mă urăște de moarte, citesc copiii pe de-ascuns în timpul orei...că i-am „stricat”, am făcut clasă de filo din una de mate-info). Or...nu înțeleg și nu voi înțelege atitudinile de genul. Întâi, fiecare să-și asume faptul că, în genere, comportamentul lor e fix urmarea atitudinii tale...și punct.
Eu n-am fost o adolescentă problemă, nu chiul, nu întâlniri în timpul orelor, nu fumat în curtea școlii (mai bine o făceam atunci, poate nu mă mai apucam la 20 și ceva de ani, numai ca să fac și eu ceva greșit!) dar, culmea, eu pot să-i înțeleg pe cei teribiliști (chit că e uneori greu de tot, te mai lasă răbdarea, când vezi că pare să nu ajungă nimic la urechile lor - apoi încet, încet, să apară semnele bune)și să caut punți de legătură cu ei, alții, care eu trecut cam cu valuri prin adolescență...au devenit acum spiritus rector. Și asta mă înfurie teribil...pe amândoi, de fapt (iar el îi înțelege fix pentru că a fost adolescentul rebel tipic: chiul, fumat, bătăi chiar...mai puțin fete

....numai că rebeliunea lui se năstea pe fondul unei depresii adânci a mamei, care și-a pierdut soțul când el avea 10 ani, iar vreo 5-6 a fost „plecată”, psihic și afectiv vorbind...nu poți acuza nimic aici, doar înțelege). Și ne face să le luăm apărarea și mai mult.
Deci da, chiar mi-s dragi, iar de când cu FB și forum mai puțin, n-am mai avut ocazia să-i povestesc pe ei, doar cu ei