noua ni s-au intamplat diverse chestii in parc. odata un baiat alerga cu doua bete si a vazut ca Cezara s-a ferit si s-a oprit in fata ei si lovea nisipul. nu voia sa o loveasca, a simtit doar ca se sperie si ii placea genul asta de joaca. chestia e ca Cezara palngea si el si mai tare si mai tare. Mama lui nu a zis nimic, dar nimic, desi se uita la el. atunci m-am dus eu sa il intreb de ce face asta. nu stia de ce. ii zic: nu vezi ca plange? daca incep sa te sperii si eu acum pe tine? ti-ar placea? si daca faci asa cu betele alea poti sa ii dai in ochi... a plecat, nu stiu daca a inteles ceva, doar ca cineva l-a certat.
alta data era fata sus pe tobogan si voia sa isi dea drumul si vine alta fata din spate, mult mai mare decat ea si voia sa o impinga. eu sunt mereu cu ochii pe ea, asa ca am vazut ce urma sa se intample. fug la tobogan si pentru ca m-a suparat fatza fetei aceleia, adica era asa zambitoare si nu mai putea de bucurie ce ghidusie o sa faca ea... i-am zis ca daca indrazneste macar sa o atinga, o sa aiba de-a face cu mine. cica nu voia sa faca nimic. la care eu: nu am zis ca voiai sa faci ceva, insa daca ii faci, ai de-a face cu mine.
acum sunt si eu intr-o faza de crestere... asa ca atunci cand are vreun conflict cu cineva de varsta ei (sau mai mic, in nici un caz muult mai mare), stau deoparte si urmaresc ce se intampla. daca vad ca e in pericol sa dea in ea sau ceva de genul asta, apai atunci sa te tii ca e furtuna. in general, Cezara pleaca daca vede ca e ceva nasol.
eu clar daca as vedea ca cineva o loveste (insa nu lovit din greseala sau o impingere), m-as duce si i-as spune copilului ceva. poate nu as innebuni din prima, as incerca sa ii spun ca o doare, ca ii face rau, ca se pot juca frumos sau deloc etc etc, iar daca ar continua, repet, atunci sa te tii ca ma stie tot satul. in primul rand mama sa. nu am avut pana acum nici o iesire dintr-asta, am discuttat pana acum de mai multe ori cu mamele si au decis ele sa isi struneasca odraslele. insa, asa cum spuneam, tot ma abtin, si in vara asta o sa o tot fac, sa intervin. vreau sa o las cat mai in fata, sa se descurce, sa spuna, sa strige ea. ca e destul de "artagoasa", insa cred ca ii e rusine, teama ca poate par mai mari copiii aceia.
ai, ai, eu la subiectul asta nu ar trebui decat sa citesc, nu sa scriu, ca ma ia cu calduri
si incep iar sa vorbesc aiurea
offtopic: mai sus am zis de "impingere". initial scrisesem "impingatura"
, nu stiu de unde o fi iesit, de prin putul gandirii poate. e bine "impingere"? am o durere de cap ca nu pot nici sa gandesc.