Citat:
Apoi e o forma extrema de control si exclude increderea.
luati chip ca si denumire generica
ceva care-ti permite sa stii, inca nu definim in ce limite inscriem acest stii
hai sa-ti spun, de cand am citit cartea aceea cu "Copiii au nevoie de de aventura!" am ramas asa...tampa, dar pozitiv. Imi pare totul atat de ok, normal, firesc, real, recunosc totul la nivel intuitiv ca fiind intr-adevar fundamental in dezvoltarea copiilor intrati in a doua copialrie.
si sunt mai multe aventuri pe care un copil poate,
trebuie sa le aiba
una e colectionismul si vanatoarea
sunt mai multe, dar toate implica
(auto)impingerea in afara a copilului, competentelor sale, nu stiu exact cum sa definesc in romana
in aceasta deschidere inspre exterior, lume, copilul se confrunta cu el si cu lumea
se defineste prin trairea in prima persoana a aventurii (exista si posibilitatea celei de a II-a persoane, iar industria cinematografica a preluat aceasta caracteristica, nevoie primordiala si ea, a copilului de-a trai aventura, de unde o lunga serie de filme care trateaza argumentul), prin intelegerea si acceptarea propriilor limite, depasirea acestora
ma intorc la episodul meu, cu plecatul cu bicicleta 25 de km la ora 4 dupamiaza fara sa gandesc daca voi mai fi capabila sa fac alti 25 de km pentru intoarcere, noaptea, fara sa-mi pun problema unde voi dormi
ei bine, aceasta experienta nu era negativa, din contra, m-a facut sa realizez ca pot face 25 de km pe bicicleta (wow!), dar ca 50 in aceasi zi imi erau mie imposibili la acel punct al vietii mele
m-a facut sa inteleg ca putina circumspectie nu strica atunci cand spun entuziasmata "da, mergem sa inotam in lac!"
m-a facut sa-mi inving timiditati, sa-mi fiu barbata
fain! si a contat foarte mult ca am fost capabila si sa-mi accept situatia, cand am intrat in punct mort si unde singura mea sansa de-a iesi integra era sa-mi sun bunicii "ma luati acasa?"
deci vezi un chip, un ceva de legatura cu cei in care poti avea incredere nu inseamna control, inseamna colaborare, sprijin, suport
si eu astfel de solutii vreu sa gasesc, mi-e indiferent daca unii il cheama chip sau 666, cat timp raman in contact cu ei e ok
iar contactul nu este de pe pozitia "eu sunt domnul si stapanul tau, eu trebuie sa stiu, decid pentru tine!" ci este de natura "asculta, vreau sa te las sa te joci singur pe coclauri sau in oras, sau daca nu sa te joci sa te plimbi cu autobuzul, sa vezi sa cunosti, sa casti ochii, sa visezi singur, experimentezi in prima persoana, nu sa te uiti la filme despre copii inventivi, curiosi, curajosi, curati si cu buon fine."
"vreau ca toate acestea sa fie ale tale, dar lumea e una care e (pana la 11-12-13 ani eu nu i-as introduce discursurile despre tragedii in care subintra sexualitatea, dar descre copii rapiti si ucisi n-as avea probleme sa-i povestesc), deci ia, tine acest chip, telefon, cod cu bare, numar al diavolului si in cazul in care te simti amenintat, esti amenintat, confuz, pierdut, cheama-ma si am sa vin!"
ceva ca in Taken. ati vazut filmul? fantastic din mai multe perspective, dar acum am in vedere acel fapt in care alesii extraterestrilor aveau un implant in creier, care implant se activa instantaneu cand persoana avertiza pericolul
eh, asa ceva vreau si eu, se poate?
gata pentru azi si maine, dar preluati astfel ideea
tehnologia e ceva fantastic de bun, pozitiv cat timp este folosita in respect fata de noi, devine ochiul dracului cand oricum o pervertim noi, ea doar exista, nu e nici buna, nici rea
noi ii dam, conferim diabolicul sau mai putin, e alegerea noastra
(lasati teoriile acestea conspirative deoparte, adica folositi-le doar ca si puncte de plecare in reflexiile voastre
consider ca e extrem de periculos sa nu vaccinezi copii pentru ca vaccinarea face parte din marele plan de exterminare al populatiei, dar e de bun simt sa nu vaccinezi cand oricum difteria nu mai exista de mai bine de 20 de ani
ati prins ideea?)