Ralu,
I know what you mean, desi eu n/am probleme chiar asa mari, Mihai a devenit mai digerabil,, ca sa zic asa si datorita aparitiei lui fra-su si a invatat ca nu exista doar el si dorintele lui pe lume.
Dar te inteleg ca reactie. In primul rand, ai temperamentul propriu destul de vulcanic

, apoi, stii chestia cu parintii, in situatii emotionale, gen furie extreme, tindem sa reactionam ca ei (eu acuma ma refer la parinti pe care nu vrem sa-i copiem, nu de aia super misto, la care vrem si acu sa ne cuibarim in poala).
Teoria cu trasul aerului in piept si discutii calme, usor stupide, gen Thomas Gordon (-vad ca esti suparata ca trebuie sa plecam-

), o stim toti, dar cand vezi negru in fata ochilor e mai greu. Plus ca si copii au firea lor personala

, mostenita intr-o proportie mare de la noi,deci pot fi la fel de vulcanici ca noi.
Ce ma ajuta pe mine, cand simt ca intru intr-o perioada cu urlete, pedepse si copilul care reactioneaza din ce in ce mai rau la astea (logic):sa-mi recitesc literatura de parenting achizitionata de-a lungul vremii (banuiesc ca ai si tu) sau ma mai dau pe site-ul Andreei Ursu, care, desi se refera mai mult la chestii legate de scoala, imi alimenteaza rabdarea, respectul si dragostea pentru copchil. Deci rabdare si tutun

, daca e cazul. (eu recunosc ca mai trag o tigara la cea de seara, din cand in cand, in timp ce ma uit la stele).