Si relativ la citatul acela... ati urmarit cumva documentarul de pe discovery "In pantec - sarcini gemelare"? Poate nu e chiar acest titlu, insa na, cumva m-a marcat. Ideea e ca gemenii monovitelini, care teoretic "sunt la fel", totusi, chiar de la nastere nu sunt chiar la fel. Atata fizic cat si comportamental. Inclusiv bolile genetice pot sa apara doar la unul din gemeni. Explicatia gasita de ei ar fi ca sunt "de vina" factorii externi: irigarea cu sange in mod diferit (amprentele cica s-ar forma bazandu-se pe cantitatea de sange ajunsa in degetele fatului, cei cu mai putine inele prezente in amprente ar fi predispusi de ex la boli de inima), "batalia" pentru a avea cat mai mult loc in burtica, poluarea chiar. Pe masura ce cresc, actioneaza si mediul asupra lor si inclusiv fizionomia se schimba; bineinteles ca si caracterul.
Na, eu am extrapolat si am zis ca e valabil si pentru un singur copil. Altele sunt conditiile la prima sarcina, altele la a doua, respectiv urmatoarele. Dupa mine faptul ca ai doi copii complet diferiti crescuti in
aceleasi conditii nu e valabila. Practic nu au fost aceleasi conditii. La prima sarcina sunt doar parintii, la urmatoarele intervin in viata de zi cu zi si copiii mai mari, oboseala inerenta, etc. Anumite actiuni externe din timpul sarcinii nu le poti controla.
Si raportat exact la fetele mele, Diana e cea cu temperament vulcanic, asta de la nastere. Dormea insa foarte bine, doarme si acum mult, insa dupa ce se trezeste are nevoie de actiune si de "batalii" - nu conteaza cu cine. Eu am avut o sarcina extrem de linistita, fara greturi, fara nervi, fara probleme de sanatate, insa in alta tara. Teodora e cea "cumintica", cu sufletist mare, aduce pacea in familie. Sarcina a fost diferita, eu mai tot timpul pusa pe harta, chiar si cu sotul ma certam din nimic, in Romania. Singura explicatie personala e ca saraca Teodora, in burtica, a ... dormit. Ca sa scape de angoasele mele

. Si si acum e mai "linistita", sa zic asa