ananda, in Italia nu prea se practica epiziotomia decat la cererea expresa si, daca nu ma insel, costa in jur de 1000 de euro.
putine sunt spitalele unde se face gratis
la fel si cu cezariana, daca nu exista motive medicale pentru a o face sunt putine, foarte putine spitalele care o promoveaza
curentul este unul inspre nasterea naturala, neinstrumentalizata
in nordul Italiei se inregistreaza cel mai mare procentaj al nasterii naturale, in sud se ajunge la 30% de nasteri prin cezariana, se considera ca se datoreaza lipsei informarii gravidei
dar care era idea principala, se face epiziotomie, dar mai rar decat in Romania, iar nasterea naturala merge mana in mana cu rooming-in, adica la cursurile preparto se pun in vedere si riscurile epiziotomie si se incurajeaza mama sa nu faca apel la ea
acum despre mine, dupa ce am nascut, la vreo trei ore eram deja in acel salon, mi l-au luat pe Felix ca sa ma odihnesc, dar nu reuseam, eram toata adrenalina
m-am strecurat in baie ca sa-i dau un telefon mandrului (era vreo 3 noaptea)
asa..cand m-am intors ma astepta asistenta tare suparata, ea raspundea pentru mine, iar eu ma plimbam la telefoane
a doua zi, dimineata stateam in lotus si-l admiram cat era de frumos, cand a intrat ginegologul si m-a vazut i-a spus asistentei "doamna merge maine acasa"
cu Bendis a fost iarasi ceva...am avut o nastere foarte rapida, in doua ore s-a terminat ce-a fost mai greu
mi-au luat-o imediat si cum il stiam pe Felix doar cu taica-su nu stateam bine
m-am dus la el si vroia sa fie purtat, tocmai nascusem, dar umerii nu ma dureau
si-l tineam pe umeri in timp ce incercam sa-l fac sa traverseze senin situatia, era speriat
si de altfel, din tot ceea ce citesc eu despre nasterile naturale, nu doar vaginale, femeia nu este intr-atat de distrusa ca sa nu se poate ocupa de nou-nascut, din contra, o nastere naturala o ajuta sa se repuna in masura sa se ingrijeasca de ea si nou-nascut