gata! acum doarme putin, si am si eu timp sa scriu!
probabil ar trebui sa scriu in alta parte ca nu mai are legatura cu inducerea, dar imi e mai simplu sa povestesc aici, decat sa intru intr-un alt subiect.
precizare: mesaj cu muuuuulte muuulte inimioare!

sa incep cu inceputul.... pe la 11.30 au inceput durerile de spate, dureri care le aveam deja de vreo luna, deci nu era nimic suspect; eu inca nu vroiam sa ma bucur prea repede, si spuneam ca sigur cocktailul nu o sa isi faca efectu

apoi, pe la 12 si ceva, deja erau din ce in ce mai intense; am realizat ca ii diferit fata de cum a fost pana acum, si de frica sa nu se opreasca, am incpeut sa o iau la pas dintr-o parte in alta a apartamentului, cam pana pe la 2. durerile erau mai mari, dar inca suportabile, si am zsi sa merg sa ma culc, sa fiu putin odihnita pt ceea ce urmeaza

am dormit cam vreo 15-20 de minute, pana cand nu am mai putut, simteam nevoia sa ma misc; si iar am inceput sa masor apartamentul si sa zabovesc la baie ---- uleiul

incep apoi sa ma ingrijorez ca nu cumva durerile sa fie de la facerea trebii maro

; am stat pe toaleta cam pana pe la vreo 3; m-am intors in dormitor, si dupa vreo 10 min am decis sa il trezesc pe imi, sa mergem la spital

....habar nu aveam ce ma asteapta....
am ajuns pe la 4 si imediat m-au lungit pe o masa, m-au strans cu vreo 2 curele sa il monitorizeze

imi nu avea voie sa vina langa mine, ca in reziunea aia "vin numai grevidele, tatii nu au voie" am inceput sa ii povestesc ca eu am nevoie de el langa mine, dar nimic... am stat cam jumatate de ora pe patul ala, si apoi s-a uitat sa vad cat ii dilatatia : 1 CM!!!!!!!

((( dupa deja mai mult 4 ore de travaliu

mi-a spus sa merg sa ma mai plimb pe hol. am luat-o iar la pas, der deja abia daca mai putea sa ma mai tin pe picioare cand incepeau contractiile (care erau cam una la 2-5 minute). dupa vreo 2 ore, m-au chemat iar la monitorizare si la control de dilatatie: 1-2 cm

iar m-au trimis la plimbare, cam pana pe la 8 jumate cand m-au trimis la sectia propriu zisa de nasteri, in sala de nasteri. eu ii ziceam ca vreau in ca si ca vreau in cada ( aici au cada in care poti sta in travaliu, dar nu te lasa sa nasti in apa, ca "nu ii o maternitate in care se naste in apa"

iar monitorizare, si deja eu incepusem sa strig sa imi dea ceva, orice (eu care inainte eram 100% convinsa ca vreau o nastere fara absolut nici un calmant/pastila/alte medicamente), si atunci tanti vine sa imi da o masca, cu gaz ilarian, si sa trag de acolo cand incepe contractia

nu a rezolvat decat sa faca sa se invarte camera, si sa nu prea imi pot folosi finlandeza mea, si asa destul de saraca. pe la 9 jumate se uita la dilatatie, si era 2-3, moment in care eu strig sus si tare ca vreau epidurala, vreau ORICE, numai sa se mai potoleasca durerile ( acum eu cred ca toate stim ce sunt alea dureri de nastere, doar ca eu de obicei sunt fff reiztenta la durere; acum vreo 2 ani am avut o operatie deschisa, adanca de vreo 10 cm, si care era curatate zilnic, pana in adancimile ei, pe viu, fara nici o anestezie). la care, tanti vine la mine cu o foaie cu efectele secundare ale epiduralei, ce trebuie sa stiu, sa o citesc si sa imi dau acordul

i-am zis ca nu conteaza, ca stiu ce inseamn, ea sa o faca ACUUUUUM! dar a trebuit sa cheme pe altcineva care sa mi-o faca (deci dilatatia era de 2-3). vine tanti cu epi pe la 9.45, si o termina de facut pe la 9.55 ( ca tot studia pe acolo nu stiu ce ). dupa ce o face, pe la 10 si un pic, ii spun ca simt nevoia sa imping ( durerile nu se micsorasera deloc). moasa ca cica sa nu, ca inca nu-s dilatata, dar eu ca imping; apoi se uita, si vede ca bebe era deja acolo

(dragul meu

)
ma pune pe o parte si imi spune sa imping, am inpins de 2 ori si nimic; ma pune pe spate, si mai imping o data, tot nu prea a iesit, moment in care ma taie

; mai imping o data, iese capul, mai imping inca o data si GATA!!!!!!!

nastere din 5 impinsaturi ii zic eu
bebe ok, tara exigenta, scor 8 ( a avut putin culoarea diferita -1 si putin moale -1, desi a plans). l-au sters, l-au pus la mine pe burtica, dar nu l-au pus sa suga, a trebut sa astept sa ma coasa (cred ca acum si-a facut efectul epi, ca nu am simtit

) dupa ce m-a cusut, l-au pus sa suga.
apoi eu am mers la baie, sa ma spal, si imi a mers cu tanti asistenta sa il spele pe Edi.
final parte 1