liliat scrie:
Hipnoza este o stare pe care ti-o autoinduci-control mental
iar eu in nastere, in una reusita, vad multe, dar nu control mental
daca ar trebui sa aleg intre control si abandonare atunci cand am in vedere o nastere as alege abandonare
si las aici un pasaj dintr-un articol (e traduse de ceva timp, mie-mi pare corect (dar eu agramata) si nu stiu de ce nu e pe sus, pe site))
"În aceste condiţii optime (sau vrem să spunem normale?) travaliul decurge armonios. Senzaţiile unei naşteri într-adevăr naturale (care e diferită de o naştere "fără complicaţii") sunt complexe, potente şi dificil de clasificat.
E durere, dar amestecată cu alte senzaţii, chiar şi plăcere sexuală;
şi mai e ceva încă şi mai nedefinit, un fel de plăcere "celulară", percepţia unei enorme energii care se dezlănţuie în timp ce copilul îşi face loc prin corpul tău.
Toate aceste senzaţii sunt atât de intense şi unite că e imposibil să le defineşti; nici nu se simte de fapt această nevoie de-a lungul unui travaliu pur instinctiv, unde e puţin loc pentru raţionamente sau definiţii, căci te simţi total cufundată în sarcina de a aduce pe lume o nouă viaţă.
Cine a avut norocul să treacă prin această experienţă a putut verifica cât de puternice sunt mecanismele care se activează atunci când i se permite naturii să-şi facă treaba. Durerea naşterii are şi ea un rol în acest tablou, deoarece determină o explozie de endorfine, care sunt analgezici naturali."
nasterea dupa mine e abandon si furtuna, si ca dupa orice furtuna sanatoasa ceea ce urmeaza dupa e un sentiment de usurare victorioasa cu o imensa incredere in prezent, speranta in viitor (nici un munte nu-mi parea prea mare)
eu imediat dupa ambele nasteri m-am simtit pe val, n-am consumat droguri vreodata (am putut ca am avut un prieten drag care le consuma frecvent si nu le-am consumat din aceasi teama: sa nu fiu furata)
e totul al meu, si durerea, dar si sentimentul acela care te face sa te simti daca nu D-zeu, cel putin geamanul lui, pardon EI.
cred ca asta-mi lipseste: o noua sarcina, o noua nastere iti da asa un sut de vreo 2-3 ani