Da... spun pe scurt
Pana in luna a 7-a a celei de-a doua sarcini am crezut si eu asa cum crede toata lumea ca daca ai o cezariana urmatoarea e tot cezariana, nu mi-am pus problema ca ar putea fi altfel... In luna a 7-a, mi-a spus cineva ca se poate si am inceput sa caut informatii... N-am gasit decat vreo 2 povesti pe net... un succes si un insucces. De cate ori cautam pe net VBAC primul link era: VBAC Failed! F incurajator. Dupa rascolirea internetului am tras concluzia ca tot ce-mi trebuie este un dr care sa vrea sa faca asta, dr meu nici nu voia sa auda... asa ca m-am pus pe cautat doctori... In Timisoara, la Cluj, Szeged... Toti acelasi raspuns... Urma sa mor eu, copilul, neamul meu, catelul si purcelul... In fine... e o poveste lunga cu insomnii si cosmaruri timp de 2 luni... Pana la urma m-am hotarat sa stau acasa pana nu mai pot... Aveam programata cezariana luni si duminica dimineata au inceput contractiile, a mers totul ca la carte, pana spre noapte aveam contractii la 10 min. La 1 noaptea m-am dus la spital... Aveam contractii la 3 min, pana a venit dr meu eram dilatata complet si m-a intrebat el daca vreau sa incerc natural... Am fost cea mai fericita, cu toate lipsurile unui spital de stat, credeam ca sunt in rai!
La urmatoarea sarcina mi-am ales o dr de la un spital privat unde aveam discount de la asigurarea privata de la serviciu, i-am zis de la prima consultatie ca eu vreau sa incerc natural si daca nu e dispusa, imi caut alt dr. A acceptat, si a fost totul ok.
Acum, aceeasi dr este deja cam stresata, ca ruptura uterina are risc si la multiple nasteri naturale, fara uter cicatricial, etc... Na... isi face si ea meseria si e in trendul medicinii...
Cochetez cu ideea de nastere acasa, dar nu vreau sa fiu nici inconstienta... as vrea sa discut cu o moasa care a mai facut nasteri acasa, care nu-i reticenta la idee... sa vad ce parere are despre riscurile mele...